Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Hvem er vi?

Koret ble etablert i Bodø i 1981 av sanger og dirigent Reidar Sandstrak.

Bilde av Bodø Kammerkor og korets egen solist EvaIntensjonen var å skape et utøvende amatør-ensemble på høyt nivå i Bodø. Koret består i dag av ca 35 - 40 sangere.

Finn Normann Løvdahl, Elisabeth Kristensen Eide og Natallia B Hanssen har vært korets dirigenter fram til Jon Fylling overtok i 2015. I Bodø Kammerkor har alle forskjellige yrker og bakgrunn, men interessen for kormusikk og gleden over å skape musikk sammen har vi felles.

Hva synger vi?

Musikalsk sett så befinner vi oss i den klassiske musikktradisjonen, men har også plass til både viser, folketoner og litt jazz i ny og ne. Vi har regelmessige konserter og turneer hvor koret tidvis forsterkes med lokale og/eller nasjonalt kjente sangere og musikere.

Koret satser på høy kvalitet i sine fremføringer. Koret har satt opp en rekke større korverk med orkester, som Requiem (Mozart), Nelson-messen (Haydn), Messe Solennelle (Rossini), Chichester Psalms (Bernstein). I tillegg står klassisk a cappella-musikk sentralt i repertoaret.

Men selv om fokus er på det klassiske kor-repertoaret, fremfører koret også viser og lette sjangre, gjerne sammen med norske artister. Bodø Kammerkor er en kulturell kraft, ikke bare i Bodø, men i hele regionen. Koret holder jevnlig konserter både i Nordland, Oslo, og utenlands.

40 år med korsang

40-års-jubileet ble feiret i 2022, og høydepunktet i vår oppsetning var «MESSIAS Komplett» (Händel).
Frem mot, og under «Bodø 2024» vil koret bidra aktivt med viktige konserter og fremføringer som beriker byens og regionens musikkliv.

Universelt utformet nettsidefra Digitalt Byrå